Polityka prywatności

W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.

  1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług Serwisu.
  2.  Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest AVENIR MEDICAL POLAND Sp. z o.o. z siedzibą na ul. Kościuszki 40, PL 55-011 Siechnice.
    .
  3. Dane osobowe Użytkowników Serwisu będą przetwarzane w celu realizacji zamówienia oraz usług świadczonych przez jest AVENIR MEDICAL POLAND Sp. z o.o. Szczegóły dotyczące wykorzystania konkretnych danych Użytkownika znajdują się w Regulaminie sklepu.
  4. Podanie danych jest dobrowolne, jednak niezbędne do realizacji zamówienia. Użytkownikowi przysługuje prawo wglądu do jego danych i ich poprawiania oraz żądania usunięcia. Dane osobowe Użytkowników zgromadzone w związku z korzystaniem z Serwisu (podane przez Klientów oraz dane zgromadzone automatycznie) będą przetwarzane zgodnie z przepisami ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002r., Nr 101, poz. 926 z późn. zm.), oraz ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002r. Nr 144, poz. 1204 z późn. zm.).
  5. Użytkownik w procesie rejestracji konta ma możliwość wyrażenia osobnej zgody na przetwarzanie danych osobowych w celach marketingowych, w tym na potrzeby przesyłania informacji handlowych administratora danych osobowych. Zgoda ta nie jest warunkiem koniecznym do korzystania z Usług AVENIR MEDICAL POLAND Sp. z o.o.. Użytkownik w dowolnym momencie może udzielić bądź cofnąć zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celach marketingowych. Użytkownik ponosi odpowiedzialność za podanie nieprawdziwych danych osobowych.
  6. Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.
  7. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.
  8. Administrator danych zastrzega sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.

Cookies w serwisie www.gafas.pl

Dla Państwa wygody Serwis www.gafas.pl używa plików cookies i podobnych technologii m.in. po to, by dostosować serwis do potrzeb użytkowników, i w celach statystycznych. Cookies to niewielkie pliki tekstowe wysyłane przez serwis internetowy, który odwiedza internauta, do urządzenia internauty.

W przeglądarce internetowej można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Brak zmiany tych ustawień oznacza akceptację dla stosowanych tu cookies.

Serwis www.gafas.pl stosuje cookies wydajnościowe, czyli służące do zbierania informacji o sposobie korzystania ze strony, by lepiej działała, oraz funkcjonalne, czyli pozwalające „pamiętać” o ustawieniach użytkownika (np. język, rozmiar czcionki). To m.in.:

  • cookies google-analytics.com – statystyki dla witryny www.gafas.pl
  • cokies sesyjne (wygasają po zakończeniu sesji) dla podtrzymania danych o koszyku, danych zalogowanej do sklepu osoby itp.

Wyłączenie działania cookies spowoduje wyłączenie wielu funkcjonalności sklepu i brak możliwości wysłania zamówienia, sprawdzenia historii zamówień itp.

Poziom ochrony przed cookies ustawia się w każdej przeglądarce:

Poziom ochrony przed cookies można ustawić w swojej przeglądarce internetowej – aż do całkowitego blokowania plików cookies. Zwiększa to poziom bezpieczeństwa i ochrony danych, ale może także uniemożliwiać niektóre funkcje, np. zalogowanie się na konto pocztowe.

Jak zmienia się ustawienia w najbardziej popularnych wyszukiwarkach

  • Google Chrome

Trzeba kliknąć na menu (w prawym górnym rogu), zakładka Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane. W sekcji „Prywatność” trzeba kliknąć przycisk Ustawienia treści. W sekcji „Pliki cookie” można zmienić następujące ustawienia plików cookie:

Usuwanie plików cookie

Domyślne blokowanie plików cookie

Domyślne zezwalanie na pliki cookie

Domyślne zachowywanie plików cookie i danych stron do zamknięcia przeglądarki

Określanie wyjątków dla plików cookie z konkretnych witryn lub domen

  • Internet Explorer 6.0 i 7.0

Z menu przeglądarki (prawy górny róg): Narzędzia > Opcje Internetowe > Prywatność, przycisk Witryny. Suwakiem ustawiamy poziom, zmianę zatwierdzamy przyciskiem OK.

  • Mozilla Firefox

Z menu przeglądarki: Narzędzia > Opcje > Prywatność. Uaktywnić pole Program Firefox: „będzie używał ustawień użytkownika”.

O ciasteczkach (cookies) decyduje zaklikanie – bądź nie – pozycji Akceptuj ciasteczka.

  • Opera

Z menu przeglądarki: Narzędzie > Preferencje > Zaawansowane.

O ciasteczkach decyduje zaznaczenie – bądź nie – pozycji Ciasteczka.

  • Safari

W menu rozwijanym Safari trzeba wybrać Preferencje i kliknąć ikonę Bezpieczeństwo. Tu wybiera się poziom bezpieczeństwa w obszarze ,,Akceptuj pliki cookie”.